Hans Van der Zanden (NL)


(picture: Thomas Legrève)

(CV in English soon)

 

Studeerde aan de conservatoria van Maastricht en Tilburg en kreeg zijn eerste aanstelling op uitnodiging van dirigent Jac van Steen, als solohoorn van het “Neues Berliner Kammerorchester” en verwierf vervolgens een aanstelling als solohoornist bij het Noord Nederlands Orkest, Groningen. Momenteel is Hans van der Zanden als solohoornist verbonden aan het Brussels Philharmonic.

Naast tournees met Brussels Philharmonic, is Hans van der Zanden regelmatig te beluisteren als solist en speelde onlangs Richard Strauss’ 1ste hoornconcert met het Philharmonisch Orkest Samara, Mozart’s 3e hoornconcert KV447 met het St. Petersburg State Symphony Orchestra, Haydn’s 2e hoornconcert met Brussels Philharmonic e.v.a.

Als veelgevraagd hoornist in binnen- en buitenland speelde Hans van der Zanden oa in USA, Rusland, Colombia, Noorwegen, UK (before Brexit), Spanje, Frankrijk, Oostenrijk, Zwitserland, Italië, Duitsland, Azerbeidjan, Japan en Thailand.

Op het gebied van kamermuziek is Hans van der Zanden een actief musicus en speelt regelmatig bij diverse Internationale kamermuziekfestivals, tevens maakt hij deel uit van het Internationaal gerenomeerde Goldberg Ensemble.

Hans van der Zanden is als solohoorn te horen in talrijke soundtracks voor de internationale filmindustrie en werkt direct samen met Oscar componisten als Ludovic Bource (oa Oscar-winnaar “The Artist”), Alan Silvestri, Elliot Goldenthal e.v.a. welke ingespeeld worden in onder meer “Galaxy Studio” te Mol, België.

Naast zijn werk als uitvoerend musicus is Hans van der Zanden regelmatig werkzaam als docent bij Masterclasses in Chiaramonte Gulfi (Sicilië), Corno di Rosazzo (Italië), Cullera (Spanje) en zal er binnenkort een Masterclass uitgegeven worden in samenwerking met Dakapp, de nieuwe vorm van lesgeven via digitale Media.

Sinds September 2018 is Hans van der Zanden verbonden als Professor of Horn aan “Academy of Music and Performing Arts”, Tilburg.